Se ieftinesc biletele de avion. Unde poți ajunge cu cei mai puțini bani

de: Ana Anițoiu
28 08. 2023

Biletele de avion se vor ieftini în luna septembrie față de cele vândute pentru luna august. O agenție de turism a anunțat în ce destinații pot ajunge românii cu cei mai puțini bani cheltuiți pe zbor.

Prețurile biletelor de avion, în scădere

Mai exact, biletele de avion vor fi cu 20% mai ieftine în luna septembrie față de cele din luna august. Prin urmare, prețul mediu pentru septembrie la biletele de avion este de 230 de euro, spre deosebire de 289 de euro în luna august.

”După o creştere a tarifelor la biletele de avion, creştere generată de perioada concediilor, agenţia de turism online Vola.ro anunţă că a înregistrat o scădere medie a preţurilor de 20% în luna septembrie faţă de luna august.”, arată un comunicat al agenției.

Printre destinațiile în care românii vor putea ajunge cu cei mai puțini bani cheltuiți pe zbor se numără Danemarca, Belgia, Portugalia și Grecia.

Mai exact, cea mai ieftină ţară din punctul de vedere al scăderilor tarifare observate este Danemarca, unde preţurile pentru zboruri sunt cu 40% mai mici în septembrie faţă de august.

În clasamentul țărilor în care românii pot ajunge în luna septembrie plătind cele mai ieftine bilete de avion urmează: Belgia, pentru care au fost înregistrate preţuri cu 37% mai mici față de cele din luna august, Portugalia şi Grecia (preţuri cu 29% mai mici către ambele state), precum şi Olanda (preţuri cu 23% mai mici).

Cele mai ieftine destinații pentru city-break

Cele mai multe orașe de city-break sunt mai ieftine. Diferențele cele mai notabile au fost înregistrate pentru Bruxelles. Biletele vor fi cu 37% mai ieftine în septembrie față de august. Pentru Dublin, tarifele vor scădea cu 28%, iar pentru Amsterdam cu 19%.

Cel mai ieftin oraş din topul destinaţiilor populare de city-break în Europa este Veneţia, cu preţuri de 165 de euro în septembrie, cu 16% mai puţin decât în august.

Preţurile biletelor de avion au urmat un trend ascendent până la data de 27 august, fiind şi sezon estival. Însă, după această dată, prețurile vor scădea constant până la începutul lunii octombrie.